Competa Private Holiday Rentals

Holiday Rentals Costa del Sol


Vakantieverhuur rechtstreeks van eigenaar:
2 vakantiewonningen in / dichtbij Competa, Costa del Sol region van Spanje in alltijd zonnige Andalusie.
Als u op zoek bent naar een voorproefje van het echte Spanje moet u Competa bezoeken. Dit charmante dorp ligt in de Spaanse Costa del Sol op slechts een half uur rijden van de kust en een uur rijden van Malaga Airport. 

Holiday rentals Competa Andalusia
Owner Direct Holiday rentals Competa Andalusia

Finca el Regalo- een luxe villa met zwembad & zeezicht (vanaf € 903 /week - max. 6 of 8 personen)

Casa del Cielo Sereno - een romantisch herenhuis (vanaf € 210 /week max. 6 personen)

Over het dorp Competa

Voor uw vakantie in Spain

320 dagen zon op de Costa del Sol - Het Californië van Europa!!!

Vakantiewoning Casa del Cielo Sereno ligt in het pittoresk dorp Cómpeta in het hart van Andalusië. Als u wilt proeven van de echte Spaanse geest dan moet u zeker dit schilderachtige witte dorp gelegen aan de zonnige Costa del Sol bezoeken. De stranden kunt u binnen een half uur bereiken en Malaga vliegveld, waar dagelijks vluchten uit Rotterdam en Amsterdam en Eindhoven aankomen, ligt op 1 uur autorijden

Cómpeta ligt 650 m boven het zeeniveau en is geliefd door het zeer aangename en gezonde klimaat. Vooral wanneer het in Nederland kil en guur weer is, is dit een ideale bestemming voor het overwinteren of een actieve en creatieve vakantie. Dit oude Moorse dorp met als achtergrond de Sierra Tejada en Sierra Almijara met de indrukwekkende berg Maroma (2067m) ligt ver weg van het massatoerisme en behoudt alle traditionele eigenschappen van de Spaanse cultuur en Mediterrane levensstijl. Het centrum van het dorp is het sfeervolle binnenplein Plaza Almijara met een in de 16-de eeuw gebouwde kerk. Wanneer u loopt door de kleine straten met de balkons vol bloemen krijgt u ongetwijfeld de indruk dat de tijd heeft hier stil gestaan.

In dertig restaurants en bars kunt u genieten van uitstekende tapas en lokale cuisine. Het is een bekend 'Moscatel' wijngebied, waar niet alleen uitstekende Malagawijn wordt geproduceerd, maar ook bijzonder goede kwaliteit rozijnen 'Uva Pasa' worden gemaakt. Elke jaar op 15 augustus vindt in Cómpeta het bekend wijn festival onder de naam ' El Noche del Vino' plaats. Het jaarlijkse dorpsfeest vindt plaats eind juli, duurt een week en de bewoners feesten tot diep in de nacht.

Voor diegenen die houden van natuur, mooi landschap, bergwandelingen of zelfs willen bergbeklimmen, paardrijden, vogels bekijken is Competa de juiste plaats voor vakanties. Het dorp is een goede uitvalsbasis voor eendaagse en meerdaagse excursies in Andalusië. En dit alles kunt u nog combineren met zonnebaden op een van vele stranden langs de kust. Vanaf december tot begin april kunt u genieten van de wintersporten in de Sierra Nevada skigebied. Sierra Nevada ski info

In dit historierijke gebied zijn er in de omgeving, vele interessante plaatsen te bezoeken. In Malaga de Alcadzaba, het centrum van de stad met de haven en natuurlijk het Picasso museum. Cordoba met zijn Grand Moskee, Granada met het onvergetelijke paleis de Alhambra, de prachtige tuinen van Sevilla, Ronda - de oudste stad van Spanje - , of zelfs met de sneeuw bedekte toppen van de Sierra Nevada zijn een van de vele mogelijkheden. Ook de excursies naar Gibraltar en Marokko liggen in handbereik.  

Contacts

  • +31 652579977, +48 222195848 booking@costahomerent.com
  • Our bank: BIC/SWIFT: INGBNL2A
  • IBAN: NL39INGB0004141121


Over ons

Owner: Jaromir A, Czudowski,  Dr. Lelykade 96, 2583 CM, s'Gravenhage, The Netherlands,